Komentarze ku: Aborcja w krainie prawdziwych mężczyzn


1| buzz (mail, web) | 5.4.2007 21:07

O tym my mówili uż z kupe znómymi. Czymu chłopi majóm decydować o tym, czy kobieta może albo nieśmiy przerwać ciąże? Mężczyźni majóm też swój udział w tym całym procesie, ale abych to powiedzioł po łopacie, całom robote odwali babka. Także ta by miała decydować, czy chce urodzić, albo ni....Oczywiście nie mówiym tu o aborcji, jako środku antykoncepcyjnym, jak to nikierzi demonizujóm a mówiom, że to je rzecz kobiet rozwiązłych, ale o decyzji. Myślym se, że je lepsze mieć wolbe a prziwiyść na świat dziecko, jak je pro niego wszystko przygotowane a mogym mu zapewnić wszystko, co potrzebuje. Jeśli sie myślóm, że tym jak to zakożóm, cosi wyrzeszom, tak to spadli ze śliwki. W Ameryce prubowali zakozać alkohol a akurat na tym zarobiła mafia a państwo prziszło o podatki. Także aborcje by były dali, ale w jaksich podrzędnych klinikach kajsi w piwnicy, kaj by bylo zagrozone zycie kobiety.

2| Gosia | 6.4.2007 02:14

Chesio, asi przed pol rokym o tym prowadzil dlogi rozmyslania Waco a jego koledzy, uz wtedy mnie zadziwilo, ze sie o to glownie \\"wy\\" mezczyzni zajimocie, myslim ze tam nakoniec jakoska babka, cosik kecla do tematu, ale je to smiyszne jak o tym fort rozmyslocie yny a yny \\"wy\\" a \\"my\\" kobiety jakoska wubec. Czym to asi bedzie?? :)

3| Gosia | 6.4.2007 02:27

Przekroj je dobro wiec, babcia go pobiyro, a mnie sluzyl jako prziprawa na ogolnowiadomosciowy test o Pl przed poryma rokami (ja, tyn test, kiereg wyniki tak wszystkich szokowaly :)))
A podle mego, aborcja je dobro wiec (za to mnie isto calo moja wierzonco rodzina zbije), szptane ale nikied jedyne wychodzisko. Jezech rada, ze nie zyjym w PL, ni zebych aborcje potrzebowala, ale co sie stanie z tysioncym "nieszczesliwych" matek? Kiere jak wspomniol Buzz bedom wyszkrobane w piwnicach, albo co sie stanie z tymi kiere sie niechciane dziecko rozhodnom miec? Gdyby scie gdo mieli okazje mowic z LPR tak jim rzeknicie, ze mnie sie to nie podobo ani kapke, a niech sie weznom przyklad z UK w free tabletkach, aaaaa hoplaa tabletki som zrzemiee tez przeciw LPR, tak w aspon niech sie podziwajom co sie dzialo w UK ptrzed zaprowadzynim free pilulek, a to mnieli aborcje pozwolonom.

4| johnny (web) | 6.4.2007 16:41

Nezlob se, ale ta otázka je trochu divná. O tom, co je nebo není legální se přece rozhoduje normálními demokratickými procesy a buďme rádi, že právo do něj zasahovat má každý stejné.

5| buzz (mail) | 6.4.2007 19:16

[4]Tak počkej Johny, chceš říct, že pokud by se rozhodovalo, že každý muž má být sterilizovaný, tak by se ti zdálo ok, že by o tom demokraticky rozhodovaly taky ženy? Myslím, že rozhodování by se měla ujmout skupina, které se to týká.

6| johnny (web) | 6.4.2007 23:32

buzz: Já nemluvím o tom co "se mi zdá nebo nezdá ok", ale o tom, co se mi zdá demokratické. Jinak nesnáším přirovnání, takže jako zákeřnou sebeobranu taky jedno použiju - kdyby nějaká náboženská sekta vyznávala nějaký obskurní rituál obětování, to je necháme vpravit do našeho zákona úpravu, aby mohli své členy připravovat o život na základě nějakých jejich rozhodnutí? (Tak a teď se tady chesiovi rozjede pořádný flamewar, juchů.)

A teď konečně k tomu, co se mi zdá nebo nezdá ok. Zdá se mi ok, abychom se jako lidi naučili spolu mluvit, snažit se pochopit důvody, které vedou ty či ony skupiny a jednotlivce k jejich názorům. Protože jsme v demokratické společnosti, tedy takové, která předpokládá, že každý, nebo alespoň většina, má nějaký rozum, a umí pochopit ty druhé. Takže - k tvému příkladu - já si myslím, že ženy mají všech pět pohromadě, o sterilizaci by rozhodly tak, aby nevyhubily lidstvo.

Proč je to moje přirovnání na hlavu? Protože to není to samé :) Potraty a sterilizace vnímají liberálové (ti co je schvalují) jako něco, co je záležitost jenom ženy a jejího rozhodnutí, konzervativci (ti co je chtějí zakázat) jako něco, do čeho má co mluvit i ten člověk, co se má narodit. V tom je ten problém. Kdyby to vnímali jako "věc té jedné ženy a jejího rozhodnutí", neměli by důvod jim to zakazovat. Ale oni to tak nevnímají. Tohle vidím jako další důvod, proč Chesiova otázka je trochu nesmyslná. Je to spíš zamaskovaná otázka na podstatu potratů, než na něco okrajového.

Jinak tady v diskusi padlo, proč o tomhle mluví hlavně muži. Zrovna nedávno se o tom, proč se ženy nezajímají o takové "vážné věci", vedla řeč na Britských listech. Viz třeba tady http://blisty.cz/2007/4/3/art33660.html .

7| Damik | 7.4.2007 21:38

to johny :) nebudu rozebirat vse o cem se mluvilo, ale jen me trochu zarazilo rozdeleni na liberaly a konzervativce. Troufl bych si rict, ze v Polsku by se hodilo rodeleni na katoliky... a ty "ne az tak katoliky" ..jako faktem je ze pijou vsichni jako Rusi. Tam to je veci viry. Myslim si, ze zeny maji mit pravo o potratech rozhodovat... jen s jednou vyjimkou.. treba osobne bych se velice nerad, kbydych se mel stat otcem a pritelkyne nebo proste zena.. by za teba rozhodla ze ne.. ono polovina je prece moje ne? :) A otazku nevidim jako nesmyslnou.. toto je spis retoricka otazka aby se upozornila na problemy v dnesnim vice nebo mene demokratickem svete. Take nesouhlasim, ze v demokracii muzou rozhodovat vsichni.. tak to nefunkguje a nikdy nebude.. demokracie je vladou vetsiny, ktera ma ale take "ochranovat" mensinu aby ta mel kdykoli moznaost stat se vetsinou..

8| buzz (mail, web) | 8.4.2007 15:10

Jaj, ono to opravdu vypadá na flamewar :)

To Johnny: Omlouvám se za přirovnání, ale ono to někdy bez toho moc nejde;)S tou sektou si to sem střihl pěkně, ale já nemluvím o nějaké menšině, která by měla rozhodovat....těch žen je přeci jenom trochu víc!

To Damik: Tu Tvojí vyjímku sice chápu, ale tady vlastně mluvíme jenom o volbě. O nezakazování potratu, aby ženy měly volbu. Né o konkrétním případě....to už je na partnerech...ale s tou polovinou bych nesouhlasil....genově to je sice pravda, ale stejně...ženy to mají mnohem náročnější a ač postaven v téhle situaci bych byl taky nerad, ale rozhodnutí je opravdu jen na ženě!!!

9| buzz (mail, web) | 8.4.2007 15:12

Omlouvám se za stavbu vět.....kvůli té sváteční gastroveselici mi většina krve odplavala mozku blíže k žaludku ;)

10| Chester | 11.4.2007 09:59

Sory, żech se tak dłógo nie ozwoł, ale jak zauważył buzz [9], przez śfiynta je wiynkszość krwie z mózgu w okolicach żołóndka a rozmyślani idzie ciynżko...:)

Zgadzóm se z johnnym [4] - też se myślym, że w demokracji mo o (nie)legalności czegokolwiek decydować całość. Troche niezryncznie żech całóm sprawe uprościł, przepraszóm.

Mnie praktycznie szło o to, że aktualnie w Polsce sóm u władzy prawie sami tacy, kierzi nie uznowajóm polityke otwartej rozumnej dyskusji. Je to cosi podobnego, jak u nas z tym antyrakietowym radarym (taki przirównani Johnny naisto pochyci;) A to, że wiynkszość z ludzi u sterów polski polityki sóm faceci a z nich wiynkszość je przeciw aborcji, nima z tego punktu aż taki ważne. Ale pośrednio mnie to sprowadziło do tego, abych cały wpis napisoł w takim duchu. Bo po prostu Ci panowie se myślóm, że sami nejlepiy wiedzóm co je do kobiet najlepsze a tym dla nich kóńczy jakokolwiek dyskusja (a to na pewno nima dla kobiet dobre - w tym se zgadzóm z buzzym [1]).

Podsumuwójónc: problem je moim zdaniym niestety w politykach a ich zachowaniu. Za moc se chcóm przipodobać czynści sfoich wyborców (głównie słuchaczóm Radia pewnego podarzónego ojca...) a zapominajóm przi tym, że trza być głównie otwarty na różne odmiynne zdania a umieć miyndzy nimi móndrze wybiyrać. Jeśli je decyzja faktycznie móndro, tak zazwyczaj nima dużych problemów jóm obrónić aji przeciw tym, kierzi se z nióm w 100% nie zgadzajóm. Bo se myślym (tak samo jak johnny [6]), że wiynkszość ludzi jaksi rozum mo...

To "niestety w politykach" bych podkreślił, bo takich se ludzie wybrali... Ale to nie znaczy, że z tym uż nie idzie nic zrobić. Wybory sóm każde 4 roki...:)

Btw. johnnymu klidnie odpisujcie po naszymu, ón tymu dobrze rozumi (bo jak by inaczy móg komentować moje wpisy?:) Mu to wadzić nie beje, naisto se rod potrenuje;)

11| Ula | 11.4.2007 13:41

czymu o tym baby moc nie mowiom...
hm, uz asi 20min se starom tu cosi napisac a potym to dycki zmazym... asi tymu :)
je tego za duzo co mie o tym napado. O co miyni o tym mowiymy o to wiyncy myslymy. Strasznie ciynzko se mi formuluje jaksi konkretny postoj.
Wszystko zalezy od sytuacji... ogolnie: aborcja by miala byc legalno, ale jaksi regulowano. Ale jak, jak moc, co wszystko... to se nie do
Aborcja jako tako je za szyroki temat. Konkretni by se dalo mowic yny jakby se jaksi rozdzielila...
w wypadku - zagrozynia zdrowia matki
- urodzynia chorego/niedorozwinietego dziecka
- po gwalcie
- samotnej niezaopatrzonej matce
- za mlodej/starej
- ... idt. itp.


Tu był formularz, kaj żeś mógł napisać cosi własnóm łapóm, ale to uż było downo...

© niefszystki komentarze sóm moje:)) Chester